Hitta doktor åt din pälsbebis

I svenska hem kryllar det idag av husdjur och man räknar med att det finns ungefär 800 000 hundar i hela landet och cirka 1.2 miljoner katter, för att inte tala om alla marsvin, guldhamstrar, undulater, fiskar och reptiler. I Stockholm finns det många ensamhushåll och bland dem är det ännu vanligare att man har någon form av husdjur då de ger gott sällskap och i allmänhet får människan att må bra både fysiskt och psykiskt.

Att ha husdjur innebär att man måste ha tillgång till veterinär då alla djur kräver årliga kontroller och precis som småbarn ibland skadar sig eller blir sjuka. Att hitta veterinär i Stockholm är inte särskilt svårt men det är oerhört viktigt att man hittar någon som både man själv och ens djur kommer väl överens med. Det är precis som mellan människor; djur är mycket bra på att uppfatta olika beteenden och röstlägen och då de ofta har starka personligheter kommer de inte alltid överens med alla. Vissa hundar och katter är till exempel livrädda för karlar medan andra tycker att unga tjejer är jätteläskiga. Var därför alltid lyhörd för hur ditt djur reagerar då det skall träffa sin veterinär.

Hundar och katter behöver inte alltid gå till veterninären bara för att de blivit sjuka, utan det finns även en hel del rutinsaker som måste göras årliga. Det handlar om vaccinationer och loppmedel, om att rengöra tänder och öron liksom att klippa långhåriga inför värmeböljan. En bra djurägare ser till att djuret alltid är i toppform och vid varje veterinärbesök brukar man väga djuret för att se till att det bibehåller en tillfredsställande kroppsvikt. Precis som människor kan ett överviktigt djur råka ut för olika hälsoproblem om det är överviktigt och veterinären kan rekommendera en bra och varierad kost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *