Ett bra tak förlänger husets livslängd

Taket på ett hus har i regel en lång livslängd, ett tegel- eller betongtak kan hålla i ca hundra år om pannorna är hela, d.v.s. inte har sprickor. Oavsett vilket tak du har kommer det inom sinom tid bli dags för ett takbyte. Det är då du vill ha tag i en duktig takläggare, som ger lättförståeliga offerter och kan informera om de olika takmaterialens för- och nackdelar. En sökning på nätet om takläggare i Stockholm kommer ge en massa träffar och förslag på takläggare och dess olika tjänster och produkter. Takläggare har inte en specifik utbildning. Därför gäller det att ta en takläggningsfirma som har kompetensen, goda referenser och erfarenheten av att lägga professionella tak. Så, var omsorgsfull när du väljer takläggare. Taket är tillsammans med grunden de två viktigaste komponenterna för att huset skall ha en lång livslängd.

Ett dåligt lagt tak kan medföra skador i väggar, utefter bärande takbjälkar eller skapa fuktskador i vindsutrymmen. När du kontrollerar referenser, kompetenser och kvalitet – hör med vänner, släkt eller grannar. Vem anlitade de senaste? Var resultatet bra? Är de specialiserade på exempelvis tegeltak? När du letar efter en takläggare i Stockholm är utbudet stort. Dock är duktiga takläggningsfirmor ofta fullbokade. Var ute i god tid och planera minst 2-3 månader i förväg inför anlitande av takläggare. Duktiga takläggare växer inte på träd – oavsett gäller det alltid att skilja på äpplen och päron. Och det finns en del riktigt ruttna päron i byggbranschen! Håll dig till några enkla tumregler för att undvika en del otrevliga överraskningar och ovälkomna ekonomiska utlägg.

1. Kom ihåg, om en takläggningsfirma inte arbetar efter fastställd säkerhetsplan kan det vara du som husägare och tillika beställare som kan bli bötfälld vid en eventuell arbetsplatsolycka.

2. Kolla alltid säkerhet, garantier och vad företaget har för försäkringar. Alla avtal som skrivs skall vara detaljerade, med slutdatum, vad som ingår, tillval, takrännor, stuprännor m.m. ja, allt som ingår under definitionen på tak.

3. Vilka garantier lämnar firman, en takläggningsfirma skall kunna ge dig som kund minst 30 års hållbarhetsgaranti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *