Fördelar med ett pop up tält

De flesta av oss har någon gång kommit hem från en tält semester där man just där och då är fast besluten om att aldrig göra om det. Särskilt om man tältat under nittiotalet. Det vet jag att jag har i alla fall. När jag tänker tillbaka på när vi brukad tälta som yngre så minns när vi brukade stå i timtal och försöka bygga ihop ett gammalt tält, osäkra på om ens alla delar fanns med. När minsta vindpust sen kom under nätterna så kändes det som att man var mitt i en storm. Tälten på den tiden var helt enkelt inte optimalt byggda samtidigt som intresset för att tälta i Sverige hade dalat fram tills 2010. År 2010 så visar sifforna på att allt fler svenskar börjat intresserat sig för tältning och passande till detta så har en mängd olika modeller kommit till marknaden. I den här posten tänkte jag fokusera på den allra mest uppskattade nya tältmodellen, pop up tält.

Vad är ett pop up tält?

Ett pop up tält är ett tält som automatiskt blåser upp sig självt och passar väl in i sammanhang där man själv inte har tid eller energi för att bygga upp tältet själv. Pop up tält finns i många olika modeller och används flitigt för mässor, privat bruk och andra sammanhang. Det är en tält modell som blivit allt mer populär de senaste åren i och med dess enkelhet.

Vad kostar ett pop up tält?

Precis som vi med andra tältmodeller så är det ett brett spann på priserna. Det finns enklare pop up modeller som är billigare och vanligtvis lite mindre än de dyrare modellerna. De dyrare modellerna är vanligtvis större och har bättre kvalité på vävningar. När man jämför markiser och parasoll så lägger man fokus på vävningar när man jämför priser. Det är vävningen som i många fall avgör livslängden eftersom att det är vad som håller ihop tyget.