Att anställa en städfirma är det bästa jag har gjort

För ett par år sedan var jag nära att gå in i väggen fullständigt. Jag hade precis fått ett nytt jobb inne i Stockholm med mycket ansvar. Det var ett jobb som jag hade velat ha länge, men det var mycket krävande. Utöver det så hade jag tre barn som alla var under tio års ålder. Min man arbetade som lärare, vilket innebar att han ofta var tvungen att arbeta på kvällarna och inte hade mycket ork att ta hand om huset. Det innebar att huvudansvaret för att städa huset låg på mig. Med tre barn kan ni säkert föreställa er att det blev ganska rejält rörigt. Det kändes inte som att jag gjorde någonting annat än att plocka undan efter dem, och när jag inte gjorde det så fanns det alltid något rum som behövde dammsugas eller ett badrum att skura. De äldre barnen hade som ansvar att städa i sina egna rum, och det gjorde de så gott de kunde. Men man kan knappast lägga större ansvar än så på såpass små barn. Situationen var nästan ohållbar.

När jag nämnde det för min syster så frågade hon varför vi inte anställde en städfirma. Jag måste erkänna att tanken inte hade slagit mig. Vi tjänade inte särskilt mycket pengar, och jag hade vuxit upp med föreställningen att man borde plocka undan efter sig själv. Men jag googlade i alla fall städfirma Stockholm för att ta reda på mer. Det är jag enormt glad att jag gjorde. Att komma hem till ett städat hus en dag i veckan räddade mig från utbränning. Plötsligt hade jag ork att göra annat på helgerna, och tid att hjälpa barnen med läxorna. Hela familjen fick mer tid att umgås, och plötsligt handlade inte alla våra konversationer om vem som skulle städa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *