Renovera med elektriker i Södertälje

Mina föräldrar, båda pensionärer sedan några år tillbaka, bor i Södertälje i en 60-talsvilla. Härom året påbörjade de en omfattande renovering. Huset har, ärligt talat, sett i princip likadant ut inuti sedan jag växte upp. Visst har spis och vitvaror bytts ut och ett och annan rum har tapetserats om någon gång, men i övrigt ser allting ut som det alltid har gjort. Ganska mörkt och murrigt och kanske inte heller så jättepraktiskt när man börjar bli till åren. Förvisso är mamma och pappa fortfarande väldigt friska och pigga, men de har börjat tänka på att det kommer en dag när de inte är det. Därför har de påbörjat en renovering för att göra huset både fräschare och mer tillgängligt, till exempel om de behöver rullator framöver. Till sin hjälp har de elektriker södertälje, en målare och en snickare.

Att anpassa sitt boende till framtida behov tycker jag är smart, för det kommer en dag när man inte längre orkar och bor man i ett hus med trösklar och trappor finns risken att man blir fånge i sitt hem när man är för skröplig för att ta sig upp och ner för trapporna själv. Nu bor mina föräldrar i ett enplanshus, så trappbiten behöver de inte bekymra sig för. Men de ser till att till exempel badrummet inte bara moderniseras, utan att det ska finnas plats för hjälpmedel ifall de skulle behöva installera det i framtiden. Toaletten ska inte stå inklämd i ett hörn, till exempel, och badkaret har de bytt ut mot en smidig dusch.

Snickaren har rivit ner väggen mellan sovrummet och gästrummet och en elektriker här i Södertälje har dragit om elen där. Nu har de ett stort och ljust sovrum med gott om plats på bägge sidor av sängen. Det finns eluttag på var sida om sängen och de har också investerat i en höj- och sänkbar säng. Allt med tanke på framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *