Söker du en arkitekt i göteborg?

Är du i startgroparna inför ett bygg eller ombyggnadsprojekt och i tankarna att anlita en arkitekt finns det en del du bör tänka på. Att från början vara välorganiserad och ha en tydlig plan och uppfattning över sitt byggprojekt, gör inte bara processen roligare utan även mer kostnadseffektiv. En arkitekt kan redan i inledningsfasen hjälpa dig att göra rätt prioriteringar och smarta val, som du senare i bygget, inte kan gå tillbaka och ångra. Så därför är det viktigt med dessa erfarna ögon, tidigt i byggfasen.

Anlita arkitekt i Göteborg

I Sverige finns mer än 200 certifierade arkitektkontor, och man får fram en hel del alternativ om man söker på nätet. Söker du en bra arkitekt göteborg kan det vara svårt att veta vilka skillnaderna är mellan dem. Ett bra tips är att be arkitekterna om referensobjekt och tidigare kunder. Du vill gärna få en tydlig bild av hur arkitekten arbetar och känna av om ni kommer fungera väl ihop. Ni borde dra åt samma håll och ha ungefär samma vision av slutarbetet.

Checklista

När du valt vilken arkitekt du vill jobba med är det några saker som är bra att inte glömma bort.

Kontrollera att arkitekten har alla försäkringar som ska finnas, i alla fall de som är standard inom branschen. Arkitekten kan även hjälpa till med de tillstånd som krävs från myndigheter till att uppföra en byggnad. Bestäm också i god tid med din arkitekt vilket arvodesmodell ni ska använda. Ska det vara ett fast pris som ni bestämmer på förhand, eller ett rörligt arvode som utgår från arkitektens timarvode. Ett fast pris gör det lättare att uppskatta helheten för projektet medan ett rörligt arvode kan bli billigare. Arkitekten kan även hjälpa dig att göra planeringen för alla steg i processen, upphandling av entreprenörer och informera dig om nytillkomna byggnadsregler. Detta kan spara in rätt stora summor i slutänden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *