Vad gör en företagsmäklare?

Precis som det låter så hjälper en företagsmäklare till vid försäljning av företag och andra verksamheter. Är du sugen på att bli företagsmäklare så kan du se fram emot ett spännande yrkesliv där ingen dag är den andra lik. Det kommer att vara väldigt intensiva perioder när du ska få affärer till att klaffa och göra alla nöjda och sedan lite lugnare perioder där du får andas lite lugnare. Du kommer att vara med när ett företag vill sälja eller expandera sin verksamhet och du kommer att vara med hela vägen. Precis som en bostadmäklare så är arbetet så mycket mer än att ”bara” sälja objektet. En företagsmäklare kommer in tidigt i skedet för att kunna göra företaget mer attraktivt och på så sätt göra så att priset kan bli högre. För de som är ute efter att köpa ett företag så kan en företagsmäklare peka på eventuella brister i företaget och hjälpa till att sätta ett bra och rättvist pris på företaget.

Utbildning för företagsmäklare

Det finns faktiskt ingen formell utbildning som heter företagsmäklare utan om du vill bli det så får du gå en annan väg och därefter specialisera dig på företag och dess försäljning. Många av de som idag arbetar som företagsmäklare är utbildade Civilingenjörer, civilekonomer, eller andra utbildningar som rör ekonomi. Det är antagligen den viktigaste biten när det kommer till att förmedla ett företag.

Viktig vid tips och råd

Förutom att vara med och sätta ett bra pris på ett företag så kan många företagsmäklare ge tips och råd både till den som köper företaget men också den som säljer. Det är oftast en väldigt lång process att köpa och sälja ett företag och det tar allt som oftast flera år. Då är det skönt att koppla in någon med gedigen erfarenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *