Skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord

Du kanske undrar vad fördelarna med ett höj- och sänkbart skrivbord är. Det är inte så konstigt, då det inte nödvändigtvis säger sig självt. Ett höj- och sänkbart skrivbord ska alltså tillåta en att stå upp såväl som att sitta ned när man arbetar framför datorn. Detta görs, som hörs på namnet, genom att höja eller sänka det. Fördelarna med detta är framför allt relaterade till kroppen ur ett ergonomiskt perspektiv.

Risker med att sitta ned

Att sitta ned ibland innebär vanligtvis inga problem. Men som det ser ut i nuläget så sitter alldeles för många alldeles för mycket. Våra kroppar är inte skapta för att sitta ned så mycket som vi gör. Den är till för att röra på sig, och stå i utsträckt läge. En sak som kan göras för att förbättra situationen är att ta korta regelbundna pauser i arbetet och utföra enkel gymnastik och stretching. Ett annat sätt, som vi lyfter i den här artikeln, är att ha ett skrivbord som kan höjas, så att man även kan stå och arbeta vid det. Detta innebär att det inte blir samma belastning på rygg och skulderblad. Det är nämligen där de flesta får smärtor av att sitta för mycket. Så mycket som 30-40 % av kontorspersonal upplever smärta i skuldror, nacke och armar.

Hitta ett fungerande höj- och sänkbart skrivbord

De flesta höj- och sänkbart skrivbord fungerar förmodligen. Men de kan skilja sig en aning i kvalité och funktion. Till exempel finns ett höj- och sänkbart skrivbord som dessutom rör på sig en aning. Rörelserna är så små att de knappt är märkbara, men de ska också vara bra för kroppen. För att veta vad som är bäst för just dig går att kolla upp information kring ämnet, men också konsultera din läkare eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *